Skip to content

21 nieuwe koplopergemeenten gestart met versterken cliëntondersteuning

03/03/2021

Op 2 maart 2021 is de vijfde tranche gestart van het Koploperproject cliëntondersteuning. Binnen dit programma gaan gemeenten aan de slag om de bekendheid, kwaliteit en het aanbod van onafhankelijke cliëntondersteuning te verbeteren. Tijdens de online kick-off bijeenkomst waren de deelnemende gemeenten aanwezig om hun ambities en leerdoelen te delen.

De vijfde groep van het Koploperproject cliëntondersteuning bestaat uit de volgende gemeenten:
Krimpen aan den IJssel, Middelburg, Midden-Drenthe, Geldrop-Mierlo, Bloemendaal, Oisterwijk, Hulst – Sluis – Terneuzen, Cranendonck, Westerveld, Heerhugowaard – Langedijk, Valkenswaard, Leiden, Westerwolde, Pekela, Oldambt, Son en Breugel, Zuidplas en Deventer.

Met de aansluiting van deze 21 gemeenten bestaat het project uit een totaal van 113 gemeenten.

Cliëntondersteuning helpt inwoners passende zorg en voorzieningen te regelen. Binnen het koploperproject gaan gemeenten aan de slag met het verbeteren van het aanbod, de vindbaarheid en de kwaliteit van cliëntondersteuning. Op deze pagina vind je meer informatie over alle koplopergemeenten die een verbeterslag maken en hun buurgemeenten inspireren.

Het Koploperproject Cliëntondersteuning is een initiatief van de VNG, Ieder(in) en de Koepel Adviesraden Sociaal Domein. Movisie ondersteunt de uitvoering ervan. Het project wordt mogelijk gemaakt door financiering van het ministerie van VWS.

Bericht delen