Skip to content

Corona spreekuur moet mensen met taalachterstand gaan helpen

07/05/2021

LEIDEN – Nederland is volop bezig met vaccineren tegen het coronavirus. Door heel het land verschijnen brieven op de deurmat met een uitnodiging voor het vaccin. Maar voor mensen met een taalachterstand, of die moeite hebben met elektronica is het soms lastig om een afspraak te maken. Om die mensen te helpen start BplusC nu met een coronaspreekuur.

‘Er is een grote kloof tussen de bereidheid om te vaccineren maar niet weten hoe die afspraak gemaakt moet worden,’ vertelt Saskia ten Houten, projectleider van het coronaspreekuur. ‘Sommige mensen begrijpen bijvoorbeeld de brief niet goed of hebben geen DigiD.’ Bij BplusC ondersteunen ze deze mensen door met hun te bellen en de afspraken te maken. ‘Het is belangrijk dat we met elkaar die groepsimmuniteit krijgen, daarom moet iedereen ook de kans krijgen om zich te vaccineren.’

Het coronaspreekuur is elke dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.30 tot 12.30 op verschillende locaties van BplusC. Een afspraak maken is niet nodig, bij de deur wordt een gezondheidscheck gedaan. Je moet hierbij je agenda, een identiteitsbewijs en de vaccinatiebrief bij je hebben. Meer informatie is te vinden op de website van BplusC.

Hier de link naar het artikel

Bericht delen