Skip to content

Doe mee aan #2MiljoenStemmen: laat politici weten wat belangrijk is

03/02/2021

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Mensen met een beperking of chronische aandoening (en iedereen die het van belang vindt) laten nu al hun stem horen. In de weken vóór de verkiezingen spreken zij politici en politieke partijen aan op sociale media met #2MiljoenStemmen. Zo laten ze politici weten wat nodig is om volwaardig mee te kunnen doen aan de samenleving en wat het nieuwe kabinet moet aanpakken. De Landelijke Cliëntenraad (LCR) ondersteunt deze actie.

 

Doe ook mee

Laat politici en de politieke partijen weten wat jij belangrijk vindt.
• Spreek via sociale media een politieke partij of een politicus direct aan.
• Stel hem of haar je vraag. Leg je probleem voor. Deel jouw ervaring.
• Je kunt een politicus op sociale media direct aanspreken via @zijn/haar sociale media-naam en een politieke partij via #naampolitiekepartij. Gebruik steeds óók de hashtag #2MiljoenStemmen.

Zit je niet op social media? Ook dan kun je je verhaal delen, bijvoorbeeld via de website #2MiljoenStemmen. Stuur een mail naar  en er wordt contact met je opgenomen. Meer tips over meedoen, vind je op de website #2MiljoenStemmen.nl.

 

Waarom de actie #2MiljoenStemmen?

In Nederland leven ruim 2 miljoen van mensen met beperking of chronische aandoening. Dat zijn heel veel mensen. En toch nemen politici te vaak besluiten waarbij ze onvoldoende of helemaal geen rekening houden met de gevolgen voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Echt meedoen lukt pas als je wordt gehoord en betrokken wordt bij het maken van beleid dat jou aangaat. Dat gebeurt te weinig!

 

Meer weten? Ga naar www.2MiljoenStemmen.nl

Bericht delen