Skip to content

Doortrappen helpt senioren om zelfverzekerd en met plezier te blijven fietsen

05/10/2023

Deze herfst worden onder de vlag van het programma ‘Doortrappen’ in de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude zeven activiteiten georganiseerd die senioren helpen om te blijven fietsen. De gemeenten doen dit samen met veel lokale en maatschappelijke partners, waaronder seniorenverenigingen, de Fietsersbond en Fietsmaatjes. Woensdag vond bij voetbalclub RCL in Leiderdorp een Doortrapdag plaats.

Joost de Groot is projectleider verkeersveiligheid bij de regio Holland Rijnland: ”Wij Nederlanders worden zo’n beetje met trappers aan onze voeten geboren. Veel mensen vinden fietsen fijn en willen dat ook blijven doen. Als je ouder wordt, gaat dat soms wat minder makkelijk. Met de activiteiten van Doortrappen willen we alle senioren helpen om zelfverzekerd én met plezier te blijven fietsen.”

Gezelligheid, activiteit en informatie op de Doortrapdagen
Senioren uit alle gemeenten kunnen een van de Doortrapdagen bezoeken. Op de Doortrapdag kunnen bezoekers in ontspannen sfeer informatie krijgen over onder andere fijne fietsroutes, handige fietsaccessoires, veilig fietsen op een e-bike en fietsactiviteiten voor senioren. Ook kan men de eigen fietsvaardigheid testen op het fietsparcours, tips krijgen van beweegspecialisten en fietsspullen winnen met de loterij. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een kop koffie of thee aangeboden van de organisatie.

Fietscheck en informatie bij Doortrappen-Fietsloketten
Het Doortrappen Fietsloket komt direct na de herfstvakantie in alle gemeenten langs. Bij het Fietsloket kunnen senioren gratis hun fiets laten nakijken door een professionele fietsenmaker. Deze helpt met het zo comfortabel mogelijk afstellen van de fiets. Ook kunnen senioren bij het loket terecht voor persoonlijk advies, fietsroutes en tips. Data, tijden en locaties worden binnenkort bekend gemaakt.

Over dit project
Het programma Doortrappen is ontwikkeld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het Doortrappen-project in de Leidse regio is een initiatief van de regio Holland Rijnland en de samenwerkende gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Dit gebeurt met financiering van de provincie Zuid-Holland.

Bericht delen