Skip to content

Gemeente Leiden lanceert HulpApp huiselijk geweld

15/02/2021

Op 15 februari neemt de gemeente Leiden een app in gebruik waarmee inwoners snel de juiste hulp kunnen vinden bij een onveilige thuissituatie. Via www.hulpapp.nl kunnen slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling op een eenvoudige en duidelijke manier de weg te vinden naar hulpinstanties die op het moment van hulp zoeken ook daadwerkelijk bereikbaar zijn.

De HulpApp is een initiatief van ervaringsdeskundigen op het gebied van huiselijk geweld. Stichting De Juiste Schakel heeft het initiatief in samenwerking met de gemeente Zaanstreek-Waterland verder doorontwikkeld. Er zijn inmiddels goede ervaringen met de app opgedaan en ook Veilig Thuis en de politie ondersteunen het initiatief. De HulpApp verwijst naar hulpverlening via onder andere Veilig Thuis en Centrum Seksueel Geweld, maar heeft voor noodsituaties ook een directe link naar 112. Daarnaast zijn er contactgegevens opgenomen van bijvoorbeeld wijkagenten, lokale hulpverlening en lotgenotenverbanden. Tenslotte verwijst de app ook naar andere relevante diensten en organisaties zoals het Babyhuis, het Sociaal wijkteam en het Repaircafé.

Iedereen kan www.hulpapp.nl openen op de pc, laptop, tablet of telefoon en downloaden via de Google Play store en Apple App store. Gebruikers die hulp zoeken via de app kunnen de gemeentenaam invoeren en komen dan automatisch bij de lokale informatie terecht. Momenteel maken drie gemeenten in de regio Holland Rijnland gebruik van de HulpApp. Naast de gemeente Leiden zijn dat de gemeenten Alphen aan den Rijn en Katwijk. Als andere regiogemeenten (op termijn) ook interesse hebben, kunnen zij zich heel eenvoudig aansluiten bij het initiatief.

Bericht delen