Skip to content

Gespecialiseerde opvang voor dakloze jongeren geopend aan Maansteenpad

05/03/2024

Met de officiële opening van de gespecialiseerde jongerenopvang op het Maansteenpad 2 in Leiden heeft de regio Holland Rijnland nu een regionale voorziening voor het opvangen en ondersteunen van dak- en thuisloze jongeren tussen 16 en 27 jaar.

De locatie aan het Maansteenpad in de hoge Mors was eerder in gebruik als bed-bad- en broodopvang voor ongedocumenteerde vluchtelingen. Vorig jaar werden er enige tijd minderjarige vluchtelingen uit Oekraïne ondergebracht. Nu biedt het een veilige omgeving voor jongeren die dak- of thuisloos zijn geweest. Ze worden er intensief begeleid bij hun hulpvragen door medewerkers van Cardea Jeugdzorg en De Binnenvest.

Unieks
“Als Holland Rijnland introduceren we met deze locatie gezamenlijk iets unieks en waardevols in de regio,” zei de Leidse wethouder Julius Terpstra (Welzijn) maandagmiddag bij de opening. “Een opvang voor dak- en thuisloze jongeren vanaf 16 jaar was tot nu toe niet beschikbaar. De samenwerking tussen Cardea en de Binnenvest is van onschatbare waarde en het integreren van een team dat gezamenlijk de ondersteuning vormgeeft, is nieuw.”

Geronseld
Op het Maansteenpad zijn vijftien plekken beschikbaar voor jongeren die er tijdelijk worden opgevangen. Elke jongere krijgt een eigen kamer en heeft daardoor de ruimte om in alle rust aan de eigen toekomst te werken. Tot nu toe werden ze vaak samen met volwassenen opgevangen bij de reguliere dak- en thuislozenopvang aan het Papegaaisbolwerk. Daar werden ze regelmatig geronseld voor criminele zaken, vertelde Saskia America van De Binnenvest onlangs.

Lees hier het artikel en kijk ook de video

Bericht delen