Skip to content

Het vriest: Leger des Heils heropent ‘warme kamers’

08/01/2024

Het Leger des Heils opent de komende dagen weer extra haar deuren. Net als vorig jaar wil de organisatie er tijdens de Warme Kameractie voor zorgen dat niemand in de kou hoeft te staan. De actie is bedoeld om de energiearmoede tegen te gaan. Leidenaren die thuis de energiekosten teveel zien stijgen, kunnen dagelijks bij het Leger de Heils terecht om op te warmen zonder dat ze in financiële problemen komen.

Hoewel de energierekening dit jaar voor de meeste mensen minder hoog is dan vorige winter, vormen de kosten van levensonderhoud nog altijd een probleem. “Volgens de gemeenten dreigen nog altijd veel gezinnen in armoede te belanden door het afschaffen van de energietoeslag en het prijsplafond. Daarom bieden we als Leger des Heils, samen met partners, ook deze winter extra warmte en gezelligheid”, legt Menno de Boer van het Leger des Heils uit.

Landelijk
Niet alleen in Leiden is de ‘buurthuiskamer’ extra geopend. De actie is landelijk. “Bijna honderd huiskamers gaan iedere dag open en met behulp van extra vrijwilligers verruimen we de openingstijden zoveel mogelijk. Zo heeft iedereen een plek om er warmpjes bij te zitten, te studeren, een kopje koffie te drinken, een spelletje te doen of een boek te lezen.”

Niet alleen het Leger des Heils biedt warmte tijdens de koude dagen. Ook bibliotheken, scholen, kerken en enkele bedrijven hebben zich aangesloten waardoor in totaal ruim 1.000 Warme Kamers beschikbaar zijn.

Bericht delen