Skip to content

Humanitas Thuisadministratie en SchuldHulpMaatje Leiden slaan handen ineen

23/06/2021

‘Samen kunnen we meer betekenen voor mensen met financiële problemen’

Humanitas Thuisadministratie en SchuldHulpMaatje Leiden e.o. bundelen hun krachten. Zo zijn zij beter in staat om met hun vrijwilligers het groeiend aantal mensen met financiële problemen te helpen. Op 15 juniondertekenden zij daarom een samenwerkingsovereenkomst.

Al jaren ondersteunen de vrijwilligers van Humanitas en SchuldHulpMaatje mensen bij hun administratie, ook als ze grote schulden hebben. Maar uit onderzoek is bekend dat de organisaties slechts een fractie van de doelgroep bereiken. “Met deze samenwerking kunnen we de kwaliteit en deefficiëntie van onze inspanningen vergroten’’, zegt Marc Aldewereld, coördinatorvan SchuldHulpMaatje, onderdeel van de Stichting Voor Elkaar Leiden e.o. “We hebben samen een groot netwerk in Leiden”, zegt Hanneke Kuipers, coördinator Thuisadministratie bij Humanitas. “Ik hoop dat we nu nog meer mensen met schulden of andere financiële problemen kunnen helpen.’’

Het aantal mensen met geldzorgen stijgt, zeker nu door corona mensen hun baan verliezen en op een gegeven moment door hun buffer zijn. “Helaas weten mensen ons niet altijd te vinden”, zegt Marc Aldewereld. “Als groter samenwerkingsverband willen we meer opvallen.” Dit bevestigt Hanneke Kuipers: “We willen mensen laten weten dat we er voor hen zijn, ook als de problemen nog niet groot zijn.”

Vrijwilligers van beide organisaties helpen mensen thuis bij het creëren van overzicht over hun inkomsten en uitgaven en over hun hele administratie. En ze helpen hen om uiteindelijk zelf de administratie te doen en daar grip op te houden.

Bericht delen