Skip to content

Incluzio verbindt Stevenshof met goedkope warme maaltijd

22/01/2024

Bij Huis van de Buurt Stevenshof wordt sinds begin van dit jaar iedere maandag een warme maaltijd verzorgt voor de inwoners van de wijk. Deze maaltijd is samengesteld met overgebleven producten van supermarkten en andere verswinkels. Zo biedt Incluzio een duurzame, goedkope en ook sociale lunch aan.

De maaltijd wordt mogelijk gemaakt door stichting Voedselsurplus. Dat is een stichting die voedseloverschotten vanuit de horeca en supermarkten wil verminderen. Door het voedsel te geven aan sociale instellingen zoals het buurthuis, wordt voedsel bespaard en kunnen instellingen zoals Incluzio een warme maaltijd aanbieden voor weinig geld.

Naast de kleine prijs gaat het bij de lunch ook om de ontmoeting. “Sommige mensen komen niet zo snel de deur uit en die vinden het gewoon hartstikke gezellig om samen met iemand anders te lunchen”, vertelt buurtcoach Tim Smits. Het sociale aspect van de lunch gaat ook verder dan de deur van het buurthuis. “Als mensen niet komen dan ga ik bellen waar ze zijn”, vertelt vrijwilliger Marrie van Rhijn.

Voorlopig vindt de lunch iedere maandagmiddag plaats in Huis van de Buurt Stevenshof.

Lees en kijk hier het hele interview.

Bericht delen