Skip to content

Inkomensgrens Jeugdfonds Sport & Cultuur verhoogd

20/01/2023

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat ook kinderen uit gezinnen met weinig geld mee kunnen doen aan sport, cultuur en zwemles. Het college van burgemeester en wethouders heeft per 1 januari 2023 de inkomensgrens van dit jeugdfonds verhoogd naar 140% van het sociaal minimum.

Wethouder Abdelhaq Jermoumi (Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs): “Door de verhoging naar 140% van het sociaal minimum komen meer kinderen uit Leiden in aanmerking voor ondersteuning bij hun sport- of cultuuractiviteiten. De dikte van de portemonnee van ouders mag het verschil niet maken of kinderen wel of niet mee kunnen doen.”

Wat doet het jeugdfonds?
Als een gezin de contributie van een voetbalclub of het lesgeld van judo of zwemles niet kan betalen, kan het jeugdfonds helpen. Ook deelname aan culturele lessen wordt vergoed, denk bijvoorbeeld aan muziek-, dans-, theater-, schilder- of tekenles.

Wethouder Fleur Spijker (Economie, Kennis, Sport en Gezondheid): “We willen zoveel mogelijk kinderen aan het sporten en bewegen krijgen en het is belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen. Voor ouders is het goed om te weten  dat het Jeugdfonds de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de vereniging of cultuurinstelling betaalt. Ook is het mogelijk een waardebon aan te vragen voor kleding en attributen, want ook die spullen zijn nodig om mee te kunnen doen.”

Wie komt ervoor in aanmerking?
Gezinnen met een inkomen tot 140% van het sociaal minimum komen voor dit jeugdfonds in aanmerking. Dit betekent dat een alleenstaande ouder met een netto inkomen tot € 1.725 en samenwonende ouders met een netto inkomen tot € 2.272 een aanvraag kunnen indienen bij het jeugdfonds. Dit verloopt via een tussenpersoon. In Leiden kunt u hen onder anderen vinden bij Incluzio Leiden, Leergeld, de cultuurcoaches en het sociaalwijkteam. Ook kan een docent op school een aanvraag voor een kind indienen.

Kijk voor meer informatie op: www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Bericht delen