Skip to content

Inloop locatie van De Binnenvest gaat verhuizen

03/03/2022

Het SPIL, één van de locaties van De Binnenvest gaat verhuizen. Vanaf 7 maart zal deze, voor veel Leidenaren wel bekende plek aan de Pelikaanstraat, een nieuw onderkomen vinden op de Oude Rijn 59. Ook daar zal receptioniste Miriam weer klaar zitten om cliënten warm te ontvangen met verse koffie en een praatje.

De Binnenvest bestaat sinds 1993 en is een stichting voor maatschappelijke opvang en beschermd wonen in de wijk, in de regio Zuid-Holland Noord. Bij (dreigende) dak- of thuisloosheid bieden zij de helpende hand. De Binnenvest ondersteunt mensen om hun kracht te (her)vinden en onder andere via zinvolle dagbesteding hun leven weer op te bouwen.

De Binnenvest heeft verschillende locaties. Eén daarvan is Het SPIL. Het SPIL is echt de spil van de organisatie. ‘De VVV van De Binnenvest.’ noemt Miriam het gekscherend. ‘Het is de eerste plek waar mensen terecht komen met een hulpvraag. Vanuit hier zorgen we ervoor dat iedereen op de juiste plek komt. ‘Daarnaast is Het SPIL de inloop locatie voor jongeren. Zij kunnen hier op werkdagen, zonder afspraak terecht van 11:00 – 16:00.’

Het pand aan de Oude Rijn is niet onbekend voor De Binnenvest. Op dit moment huisvest de Oude Rijn de Leidse ambulante teams. Dat alles nu onder 1 dak zit heeft z’n voordelen. Zo zijn er kortere lijntjes en weet je kan je elkaar nog sneller te vinden. Ook is er op de nieuwe locatie meer ruimte om flexibel te werken en is de inrichting afgestemd op de toekomst.

Lees hier het bericht op Unity.nu

Bericht delen