Skip to content

Inloopavonden Boccia en Showdown bij GSV de Sleutels

26/10/2022

GSV De Sleutels is weer gestart gegaan met de sport Boccia. Zij denken dat naast de huidige spelers zijn er in de Leidse regio meer gegadigden zijn voor deze sport. Voor ieder die rolstoelafhankelijk is en wil kennismaken met deze organiseert GSV De Sleutels de komende tijd dan oook een aantal inloopavonden. Op vrijdag 28 oktober aanstaande is de eerste in buurtcentrum Morschwijck.

Boccia is een balsport die te vergelijken is met Jeu de boules of Pétanque. Het wordt gespeeld met zachte ballen. Daardoor kan het op een vlakke vloer gespeeld worden, wat voor rolstoelers wel zo handig is. Naarmate de speler de balbeheersing beter onder de knie heeft, verschuift het spelniveau naar topsport. Er zijn dan ook nationale en internationale competities en toernooien. De sporters van GSV de Sleutels spelen Boccia iedere vrijdagavond in Huis van de buurt Morschwijck in Leiden. Er wordt daar tegelijkertijd ook Showdown gespeeld. Dat betekent dat je tijdens de inloopavonden ook kunt kennismaken met Showdown. Bijvoorbeeld mensen die tennis, badminton of tafeltennis hebben gespeeld, maar daar door een oogafwijking niet meer (zo goed) toe in staat zijn, kunnen met Showdown hun talent blijven ontwikkelen. Ook Showdown wordt behalve recreatief ook op hoog niveau gespeeld. Je hoeft niet blind of ‘erg slechtziend’ te zijn om Showdown te spelen: iedereen speelt met een geblindeerde skibril.

Je kunt kennismaken met Boccia of Showdown aanstaande vrijdag 28 oktober vanaf 19.00 uur in buurtcentrum Morschwijck, Topaaslaan 19 in Leiden. Volgende inloopavonden zijn op 25 november en 16 december. Komt een andere vrijdagavond jou beter uit, laat het dan weten; ook dan ontvangen zij je graag. Meer info over de sporten en over de vereniging vind je op www.gsvdesleutels.nl.

Bericht delen