Skip to content

Knallende opening van de Maand van de 1000 Voorbeelden

01/11/2021

Aart van der Gaag, inspirator en boegbeeld van de projecten ‘Op naar de 100.000 & 25.000 banen’ gaf, samen met Cedris-voorzitter Job Cohen vanmorgen, met twee kanonschoten het startschot voor de Maand van de 1000 Voorbeelden.

De Maand van de 1000 Voorbeelden begon met een in alle opzichten knallende bijeenkomst op de Bataviawerf in Lelystad. Te gast bij Concern voor Werk in Lelystad – en met het schip de Batavia als schitterende coulisse – verwelkomde Martine Schuijer, directeur van de Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!, de volle zaal met inclusieve werkgevers.

In haar welkomstwoord maakte ze duidelijk waarom er voor de vijfde keer een evenement van de 1000 Voorbeelden wordt georganiseerd: om inclusieve werkgevers te bedanken en andere werkgevers te inspireren hun voorbeeld te volgen. Hierna volgde een korte uitleg van Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk over de relatie tussen de Bataviawerf en de arbeidsmarkt: het schip de Batavia is een replica van een VOC-schip en is ooit opgebouwd als project voor jongeren die wat extra ondersteuning nodig hadden.

Bericht delen