Skip to content

Krapte op regionale arbeidsmarkt bijna weer net zo hoog als voor corona

17/09/2021

De werkloosheid in Leiden en omgeving is de afgelopen periode fors afgenomen. Er ontstaat zelfs weer krapte op de arbeidsmarkt.

Volgens het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), daalde in de regio Holland Rijnland het aantal WW-uitkeringen de voorbije maand opnieuw. In vergelijking met vorig jaar bedroeg de afname 22,9 procent. Versoepelingen van coronamaatregelen en de economische groei die hieruit voortvloeide leidden tot een herstel van de arbeidsmarkt. Mede door de vacaturestijging is de regionale arbeidsmarkt krap.

Meer openstaande vacatures 
De vacaturemarkt herstelt zich in 2021 snel. De versoepelingen van coronamaatregelen leiden tot economische groei, waardoor werkgevers vaker op zoek gaan naar personeel. Het aantal openstaande vacatures in Holland Rijnland kwam hierdoor in het 2e kwartaal van dit jaar uit op 8.350. Dat aantal ligt 49 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar en zelfs 18 procent hoger dan in 2019.

In het 2e kwartaal van 2021 waren er ten opzichte van een jaar eerder in Holland Rijnland vooral meer openstaande vacatures voor transportplanners en logistiek medewerkers, op gepaste afstand gevolgd door elektriciens, elektronicamonteurs en machinemonteurs.

Hier de link naar het artikel op Sleutelstad.nl

Bericht delen