Skip to content

Meedoen aan sport en cultuur

19/08/2022

Veel mensen maken in de vakantie goede voornemens om meer te sporten of aan cultuur te doen. Leidenaren van 18 jaar en ouder met een laag inkomen kunnen een vergoeding krijgen bij het Volwassenenfonds om mee te doen aan sport of cultuur.

Deelnemen aan sport en cultuur zorgt onder meer voor een goede conditie, een kleinere kans op ziekten, een sterk sociaal netwerk én een groeiend zelfvertrouwen.

Sport en cultuur toegankelijker
Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur ondersteunt volwassenen die leven van een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) en lid willen worden van een sportvereniging of cultuurinstelling. Zo kan iedereen meedoen aan sport en cultuur en zijn of haar goede voornemens waarmaken. Per persoon kan maximaal € 250 worden aangevraagd om mee te doen aan sport- en cultuuractiviteiten zoals voetbal, fitness, zwemmen, dansen of muziekles.

Meer informatie
U kunt een aanvraag doen bij het volwassenenfonds via een medewerker van Incluzio, uw buurtsportcoach of hulpverlener bij de voedselbank. Of vraag ernaar bij uw buurthuis. Op de website www.volwassenenfonds.nl leest u meer over wie de contactpersonen zijn en vindt u de spelregels voor een vergoeding.

Bericht delen