Skip to content

Multi-zintuigelijke tentoonstelling in het Van Abbemuseum

15/03/2022

Ervaar kunst door te ruiken, horen, voelen en zien. Met ruim 25 multi-zintuiglijke tools, waaronder teksten in braille, geurinterpretaties, voeltekeningen en sound scapes, is Dwarsverbanden de eerste volledig multi-zintuiglijke collectiepresentatie van Nederland. Met deze tentoonstelling maakt het Van Abbemuseum de kunstwerken toegankelijk voor een grotere diversiteit aan bezoekers, waaronder rolstoelgebruikers en blinde en dove bezoekers.

Kunst anders ervaren

Met 120 kunstwerken strekt de collectiepresentatie Dwarsverbanden zich uit over alle vijf de verdiepingen van Van Abbemuseum. De tentoonstelling nodigt je uit kunst anders te ervaren: soms letterlijk door kunst te voelen, ruiken of horen. Soms metaforisch door verschillende, ook minder bekende stemmen het woord te geven.

Met ervaringsdeskundigen gemaakt

Voor de ontwikkeling van de tentoonstelling werkte het Van Abbemuseum samen met verschillende ervaringsdeskundigen op het gebied van fysieke toegankelijkheid en belangengroepen op het vlak van inclusie, zoals The Office of Queer Affairs en Wie Zijn Wij.

Vijf gratis multi-mediatours

Vijf gratis multimediatours gidsen je door de omvangrijke tentoonstelling. De Introductie Tour en de Familie Tour bieden een eerste kennismaking voor jong en oud. Wil je meer verdieping? Kies dan voor De Lichamelijke Ontmoetingen Tour, De Liefdesbrieven Tour of De Breder Verhaal Tour. Download de tours gratis op je telefoon via de Smartify app (Google Play store) (Apple store).

De tentoonstelling Dwarsverbanden loopt door tot 1 juli 2024.

Bericht delen