Skip to content

Museum De Lakenhal organiseert rondleiding voor doven

01/04/2022

Museum De Lakenhal vindt dat je een museum het best ontdekt in je eigen taal. Daarom werken ze samen met doven rondleiders, die in Nederlandse Gebarentaal rondleidingen voor doven en slechthorenden verzorgen. Ook als je horend bent kun je aan de rondleidingen meedoen, want er is namelijk ook een stemtolk aanwezig.

Op zondag 3 april tijdens de rondleiding in Nederlandse Gebarentaal (NGT) neemt rondleider Lara mensen om 11.30 uur mee naar de tentoonstelling Misleiden – Fakes uit kunst en wetenschap. In deze tentoonstelling staat de vraag ‘echt of nep’ centraal. Wat zijn de beweegredenen van vervalsers om te doen wat ze doen? En als een object niet van echt te onderscheiden is, is het dan niet een kunstwerk op zich? Deze vragen staan centraal in de tentoonstelling Misleiden, waarmee 9 Leidse instellingen een kijkje in de keuken van de onderzoekers en conservatoren bieden. Zo zijn in de tentoonstelling bijvoorbeeld een als draak vermomde rog, een vervalste reliëftegel en een nagemaakt oog te bewonderen.

De NGT-rondleiding is op zondag 3 april van 11.30 tot 12.30 uur. Er is maximaal plek voor 15 deelnemers en aanmelden kan via deze link.

Bericht delen