Skip to content

Podcastserie over inclusie in de Meelfabriek: ‘ik vind het nu al fantastisch’

09/05/2023

Ik wilde altijd politievrouw worden, maar dat kan niet met mijn beperking”, zegt Eveline met de openhartigheid die haar zo kenmerkt. “Ik heb altijd al in de horeca willen werken”, zegt Joëlle die haar doel duidelijk voor ogen heeft. Hun zoektocht naar een goede werkplek staat centraal in de podcastserie Joëlle en Eveline in de Meelfabriek.

Joëlle en Eveline hebben allebei een licht verstandelijke beperking. Uit zichzelf begint Joëlle er niet gauw over. Ze heeft er zelf ook geen last van. Het is gewoon wie ze is. Eveline wil het best uitleggen, maar kijkt vaak eerst de kat uit de boom wie het aan haar vraagt.

Podcasters Andy Clark en Gerry van Bakel maken samen met Joëlle en Eveline een podcast over inclusie. Een begrip dat nu helemaal hot, hip and happening is, maar waarbij mensen met een verstandelijke beperking vaak een beetje worden overgeslagen. “Iedereen heeft het over inclusief”, zegt Joëlle in de podcast, “maar mensen zoals wij worden vaak buitengesloten. En dat is oneerlijk en niet leuk.”

Luister en lees hier verder op de website van Sleutelstad.nl

Bericht delen