Skip to content

Sjaals en handschoenen gezocht voor kerstdiner

07/12/2022

Straatpastoraat Leiden en M25 Leiden zijn op zoek naar sjaals en handschoenen. De twee organisaties verzorgen ieder jaar een kerstdiner. Na afloop van de maaltijd worden de sjaals en handschoenen onder de bezoekers uitgedeeld.

“Het kerstdiner is bedoeld voor iedereen die zich uitgenodigd voelt om aanwezig te zijn”, zegt Femke Post van het Straatpastoraat. “De mensen die buiten slapen, in de daklozenopvang verblijven, of inloophuizen bezoeken en mensen met wie het straatpastoraat contact heeft, worden actief uitgenodigd. Maar iedereen is welkom.”

Sjaals en handschoenen kunnen mensen goed gebruiken in deze tijd van het jaar. Ze hoeven niet nieuw te zijn, tweedehands is ook goed. “Vraag je hierbij af, of het kledingstuk in zo’n staat is dat je het zelf nog zou dragen om te achterhalen of het kledingstuk geschikt is om door iemand anders gedragen te worden.”

Het kerstdiner wordt al zo’n tien jaar georganiseerd en er komen tussen de 160 en 180 mensen op af. De dis wordt opgediend door Chinees restaurant Woo Ping. Het kerstdiner wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers. Zij helpen met de inrichting van de Marekerk, het uitdelen van het eten en het opruimen na afloop. “We kunnen nog enkele vrijwilligers gebruiken, zij kunnen zich aanmelden via pastor@straatpastoraatleiden.nl.”

Lees het artikel op sleutelstad.nl

Bericht delen