Skip to content

SOL helpt jongeren met inschrijven voor sociale huurwoning

21/02/2024

Het is niet ingewikkeld, maar wel belangrijk: je snel inschrijven voor een woning. Daarom organiseert welzijnsorganisatie SOL Leiden donderdag een inloopavond voor jongeren om hen te helpen bij het inschrijven voor een sociale huurwoning. De eerste twintig jongeren die langskomen, krijgen daar ook nog eens een cadeaubon voor.

“Als je 18 wordt komt er veel op je pad”, vertelt Jeugd- en Jongerenmakelaar Lisa van Keulen van SOL Leiden. “Naast werk, school en het regelen van een zorgverzekering blijft het inschrijven voor een woning nog wel eens liggen.” En dat terwijl het belangrijk is om de inschrijving zo snel mogelijk te regelen. Vaak is er zeven tot acht jaar inschrijftijd nodig om aan een woning te komen, zo legt Van Keulen uit. Daarom moedigt SOL jongeren tot en met 27 jaar aan om donderdag langs te komen en de inschrijving direct te regelen.

Van Keulen staat donderdag 22 februari van 18.00 tot 20.00 uur klaar om mensen te ontvangen in het kantoor van SOL aan de Nieuwstraat 7 in Leiden. Daar worden ze geholpen om zich in te schrijven bij Holland Rijnland. De inschrijfkosten zijn 7,50 euro per jaar. De eerste twintig inschrijvers krijgen van SOL een cadeaubon ter waarde van 7,50 euro.

Lees hier het bericht op Sleutelstad.nl

Bericht delen