Skip to content

Sporten met een beperking: inloopavond boccia en showdown bij GSV De Sleutels

11/12/2022

GSV De Sleutels organiseert komende vrijdag een inloopavond bij de sporten boccia en showdown voor mensen met een lichamelijke beperking of een chronische aandoening. Geïnteresseerden kunnen dan een training met de vaste spelers meedoen en zo kennismaken met de sporten.

Showdown is een snelle en flitsende sport die één tegen één gespeeld wordt. Het wordt beoefend in een bak met opstaande randen. Aan de twee korte kanten van de tafel zit een doel-opening waarin de bal moet worden geslagen om te scoren. Showdown wordt geheel op gehoor en gevoel gespeeld. Het is de ideale sport voor bijvoorbeeld mensen die tennis, badminton of tafeltennis hebben gespeeld. Als dat niet meer (zo goed) gaat door een oogafwijking of door verminderde mobiliteit, is showdown een zeer geschikte sport. Showdown wordt recreatief en op hoog niveau gespeeld. Iedereen draagt tijdens het spelen een geblindeerde skibril.

Boccia is een soort Jeu de boules met zachte ballen, waardoor het ook door rolstoelers of vanaf een gewone stoel gespeeld kan worden. Op een gladde vloer, waardoor het een binnensport is. Om deel te mogen nemen aan de competitie op niveau moeten mensen een zekere rolstoelafhankelijk hebben. Voor gezellig meespelen bij GSV De Sleutels is dat niet nodig.

De inloopavond op vrijdag 16 december start om 19.00 uur in buurtcentrum Morschwijck, Topaaslaan 19 in Leiden. Geïnteresseerden kunnen altijd contact opnemen met GSV De Sleutels om op een ander moment langs te komen

Bericht delen