Skip to content

Stand van zaken corona in de regio Zuid-Holland Noord-Acties vanuit Transmuralis

06/11/2020

Om met elkaar te zorgen dat we schouder aan schouder de Covid-golf van dit najaar bestrijden zijn er diverse acties in gang gezet. Een greep uit de actuele ontwikkelingen:

  • In Groenhoven is een cohort Covid-afdeling geopend, bemenst door de in Avant samenwerkende VVT-instellingen uit de regio. Deze unit zal vrijdag 6 november opschalen naar 9 bedden, maandag naar 11 bedden en woensdag naar 15 bedden. Omdat het verder opschalen door personele krapte moeizaam gaat, is met Zorg & Zekerheid afgesproken dat de Covid-bedden ook in het Revitel mogen worden gerealiseerd. In onze regio zijn dan 20 Covid-cohort bedden gerealiseerd voor mensen die thuis ziek worden en voor doorstroming uit de ziekenhuizen.
  • Voor PG-patiënten met Covid wordt met Z&Z deze week een oplossing gezocht.
  • Er wordt onderzocht of Covid-patiënten met een Covid-box (saturatiemeting en bloeddrukmeting) thuis kunnen blijven onder toezicht van de huisarts. LUMC gebruikt de boxen al om patiënten veilig en met een gerust gevoel thuis verder te laten herstellen. Als de metingen toch de verkeerde kant op gaan, is er laagdrempelig contact met de specialist. De box heeft daar een significante ligduurverkorting opgeleverd. Gekeken wordt onder welke randvoorwaarden, waar gewenst, dit ook voor huisartsen geregeld zou kunnen worden en of patiënten van Alrijne hier ook gebruik van kunnen gaan maken.

    Zie het nieuwsbericht op de website van Transmuralis

Bericht delen