Skip to content

Voedselbank opent uitgiftepunt in Denksportcentrum Leiden

27/02/2024

De Voedselbank Leiden e.o. opent op donderdag 7 maart in de Hoge Mors een extra loket voor de uitgifte van voedselpakketten. Het steunpunt wordt ondergebracht in het Denksportcentrum Leiden aan de Robijnstraat.

“Een van onze medewerkers kwam langs het Denksportcentrum en vond het een mooie plek voor zo’n extra uitgiftepunt”, vertelt voorzitter Frank Mittertreiner van de Voedselbank Leiden e.o. “En het denksportcentrum bleek erg ontvankelijk voor dat idee. Het centrum is overdag vaak niet in gebruik.”

Overstappers
Volgens Mitteltreiner is de extra locatie zowel nodig als handig. “Handig voor mensen uit de Mors en de Stevenshof, want die hoeven dan niet meer helemaal naar de Willem Barentzstraat te komen. En nodig omdat we verwachten dat we ook wel weer een groep nieuwe mensen gaan bereiken als we daar zitten. De voortekenen zijn in elk geval gunstig,  want we hebben al overstappers die voortaan naar de Robijnstraat komen.” Gunstig is in dit geval een betrekkelijk begrip. Mitteltreiner: “We hopen natuurlijk dat zo min mogelijk mensen gebruik hoeven te maken van de voedselbank, maar als het dan toch nodig is, dan is het fijn als ze ons weten te vinden.”

Pakketten
In de Mors komt, anders dan op Bedrijventerrein de Waard, geen supermarktachtige opstelling van de producten. “Er zal wat minder keuzevrijheid zijn, want we moeten alles daarheen brengen. Het worden meer pakketten met alleen wat echt nodig is.”

Proef
Het uitgiftepunt in Denksportcentrum Leiden opent volgende week donderdag, 7 maart, en is vanaf dan elke donderdag open tussen 12.00 en 14.00 uur. Voorlopig gaat het om een proef van een jaar. De Voedselbank heeft ook een soortgelijk uitgiftepunt  in de Opstandingskerk in Leiden Zuidweest. Ook dat is op donderdagmiddagen open.

Lees en luister hier het interview

Bericht delen