Skip to content

Warm onderdak voor dak en thuislozen in koude weken

14/12/2022

De zogenaamde Kouderegeling is in de regio Hollands Midden van kracht. Dit betekent dat daklozen overdag en ’s nachts gratis opvang en een warme maaltijd krijgen. Ook zijn de opvanglocaties voor dak- en thuislozen extra open.

De keuze om de Kouderegeling in te laten gaan, wordt gemaakt door Hecht Zorg- en Veiligheidshuis Hollands Midden (ZVH). Elke keer dat de regeling ingaat, stuurt ZVH een bericht naar alle betrokken organisaties. Op deze manier is de opvang in de hele regio op dezelfde dagen en op dezelfde manier geregeld. De politie en medewerkers van de opvang gaan dan op zoek naar ‘buitenslapers’ en proberen hen te motiveren om naar de opvang te gaan. De Kouderegeling stopt weer als de temperatuur gevoelsmatig boven het vriespunt uitkomt.

De Kouderegeling kan tussen 1 november 2022 en 31 maart 2023 op elk moment gestart en gestopt worden. ZVH houdt de omstandigheden goed in de gaten zodat de opvangcentra in de regio op de juiste momenten opengaan. Daarbij wordt ook gekeken wanneer de vier grote steden in Nederland (G4) de Kouderegeling inzetten.

De opvanglocaties in Hollands Midden worden beheerd door De Binnenvest en het Leger des Heils. Meer informatie over deze opvang is te vinden op debinnenvest.nl en legerdesheils.nl.

Bericht delen