Skip to content

Wereld Toilet Dag 2021: Druten wint in Nederland

19/11/2021

Met trots presenteren wij (Hoge Nood) volledige ranglijst van de toiletvriendelijkste gemeenten van Nederland editie 2021!

In totaal kon iedere gemeente op basis van specifieke indicatoren 1000 punten behalen. De top drie heeft een ere plek in deze lijst, met op nummer één gemeente Druten (751 punten), op nummer twee gemeente Losser (746 punten) en op nummer drie gemeente Utrecht (744 punten). Voor inwoners en bezoekers is het enorm fijn dat deze gemeenten zich inzetten om voldoende openbare- en opengestelde toiletten te realiseren. Daardoor is de kans groot dat ze altijd een toilet kunnen vinden wanneer ze hier hoognodig behoefte aan hebben.

We zien een kleine verbetering in het aantal gemeenten dat onderaan de lijst is geëindigd, vorig jaar waren dit in totaal maar liefst 7 gemeenten. Dit jaar zijn er 5 gemeenten die nul punten hebben behaald. Dit zijn gemeente Rozendaal, Blaricum, Laarbeek, Voerendaal en Waalre. Zij kunnen nog veel doen om hun gemeente toiletvriendelijker te maken. Het zou natuurlijk erg mooi zijn als zij bereid zijn om in de toekomst meer aandacht te besteden aan het oplossen van de toiletproblematiek binnen eigen gemeente.

Bericht delen