Skip to content

Woonzorgcomplex Puzzelstuk opgeleverd

24/02/2023

Een speciale groep jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar kan vanaf dit weekend terecht in Woonzorgcomplex Puzzelstuk in de Stevenshof. Het ouderinitiatief werd in 2018 genomen door Esther Karsch die zelf een verstandelijk beperkte zoon met autisme heeft. Nu is het gebouw opgeleverd en krijgen de nieuwe bewoners de sleutel van hun studio.

De bewoners zijn door de Stichting Puzzelstuk zorgvuldig geselecteerd. “We hebben de zestien mensen die hier samen gaan wonen gekozen na gesprekken met meer dan honderd gegadigden”, vertelt Karsch. Die bewoners hebben allemaal een verstandelijke beperking in combinatie met een andere beperking zoals autisme of down. “Het zijn allemaal mensen die sturing en zorg nodig hebben.” Die zorg gaat geleverd worden door ASVZ uit Sliedrecht. Een zorgorganisatie die al op verschillende plekken in Nederland werkt in soortgelijke woonzorgvoorzieningen.

In het complex aan de Mary Zeldenrustweg zijn zestien zelfstandige wooneenheden gerealiseerd. De studio’s hebben elk een keuken en badkamer en een tuin of Frans balkon. De twee vleugels van het L-vormige gebouw hebben ook allebei een gezamenlijke woonkamer. Twee studio’s zijn voor rolstoelgebonden bewoners. Die krijgen ook een elektrische tillift.

Lees en luister hier het interview

Bericht delen